Hector Rail utser Lena Erixon till styrelseledamot

Hector Rail, den största privata ägaren och operatören av godståg i Skandinavien, med en växande plattform i Tyskland, har glädjen att meddela att Lena Erixon har anslutit sig till styrelsen.

Genom sin betydande erfarenhet inom den skandinaviska transportsektorn kommer Lena att kunna stödja Hector Rail och dess kunder i resan mot ett mer hållbart sätt att transportera.

Kurt Håkansson, styrelseordförande för Hector Rail, säger: ”Jag är glad att välkomna Lena Erixon till styrelsen. Hon har en omfattande och lång branscherfarenhet och kommer att bli ett starkt tillskott till Hector Rails styrelse, som övervakar företagets skandinaviska och tyska verksamhet”.

Kurt Håkansson fortsätter: ”Lena kommer att spela en viktig roll i företagets ansträngningar att driva tillväxt och öka vår marknadsandel bland befintliga och nya kunder, vilket är ett viktigt steg mot vår vision att stödja kunderna med hållbara och effektiva transportlösningar”.

Hector Rail förvärvades av fonder som förvaltas av Ancala Partners LLP, den oberoende infrastrukturinvesteringsförvaltaren för medelstora företag, i augusti 2020.

Spence Clunie, Managing Partner på Ancala Partners, kommenterar: ”Hector Rail spelar en nyckelroll i både den svenska och tyska ekonomin. Järnvägsfrakt ger ungefär 6 gånger mindre koldioxidutsläpp än vägtransporter och Hector Rail levererar lösningar som är avgörande för att minska koldioxidutsläppen. Denna utnämning kommer att stödja Hector Rail i nästa tillväxtfas.

Lena Erixon säger: ”Jag ser fram emot att arbeta med Hector Rail teamet för att fortsätta företagets framgångsrika resa. Med sin starka lokala marknadsposition och långvariga relationer med kärnkunder tror jag att Hector Rail kan spela en nyckelroll i övergången till en hållbar ekonomi.”

Om Lena Erixon:

Lena Erixon var generaldirektör för Trafikverket från 2015 till 2021. Dessförinnan hade hon olika höga befattningar på Trafikverket och Vägverket. Lena var även generaldirektör för Försvarets materielverk 2012-2015. I dag är hon styrelseledamot i ett antal bolags- och myndighetsstyrelser.

Om Hector Rail:

Hector Rail grundades 2004 och är Skandinaviens största privatägda järnvägsgodsoperatör med växande närvaro i Tyskland. Företaget erbjuder miljövänliga, hållbara och effektiva transportlösningar till kunderna genom sin moderna flotta med över 100 elektriska lokomotiv och mer än 400 anställda.

Genom snabba, smarta och säkra järnvägstransporter förbinder Hector Rail Skandinavien och kontinenten och gör det enkelt för industrikunder och passagerare att minska sitt klimatavtryck.

För mer information om Hector Rail besök www.hectorrail.com.

Om Ancala Partners:

Ancala är en erfaren och entreprenöriell investerare i kritisk infrastruktur i mellansegmentet. Ancala grundades 2010 som en oberoende investeringsförvaltare och antar en unik strategi som kombinerar differentierad investeringsanskaffning med aktiv tillgångsförvaltning.

Ancala investerar i ett brett spektrum av infrastruktursektorer och fokuserar på tillgångar som har ett skydd mot nedåtgående priser, inflationslänkning och stark vinstsynlighet. Ancala lägger tonvikten på egna möjligheter som har uppstått i unika situationer och utnyttjar djup sektorkännedom och operativ kapacitet, i kombination med ett starkt nätverk som utvecklats genom årtionden av verksamhet på den europeiska infrastrukturmarknaden, i alla sina investeringar. Detta gör det möjligt för företaget att utveckla tillgångar på lång sikt och leverera överlägsen avkastning till investerare.

För mer information, besök www.ancala.com.

Följ Ancala Partners på Twitter och LinkedIn.


För mer information:

Natalja Kaganovitch, kommunikationsansvarig, Hector Rail.

Telefon: +46 70 536 91 54

E-post: natalja.kaganovitch@hectorrail.com

Presskontakt
Natalja Kaganovitch
Kommunikationsansvarig /VD-assistent
natalja.kaganovitch@hectorrail.com
Vill du bli kund hos oss?
Kontakta oss för att diskutera en lösning för dina transportbehov.

Andra Nyheter

rpfkiygzpndbprhhktc3

Så vill Hector Rails HR-chef hantera lokförarbristen – ”måste ta ett helhetsgrepp”

Åsa Nordström började som HR-chef på Hector Rail i augusti, men har…
jugf82eqzcxrva2obrsi

Hector Rail söker nya ombordare – ”två jobb i ett”

Sedan maj 2021 bemannas Flixtrains tåg mellan Göteborg och Stockholm av ombordpersonal…