Vilka är vi?

Sedan starten 2004 har vi alltid strävat efter att förstå våra kunders behov, skapa skräddarsydda kostnadseffektiva lösningar samt värna om vår miljö. Vi är ett modernt företag med sammansvettsatsade team och där alla månar om varandra och kundens bästa

18 000 avgångar per år

Hector Rail

Sedan 2004 är Hector Rail en oberoende, privatägd godsoperatör för den skandinaviska järnvägstransportmarknaden. Med en stark finansiell ryggrad tillhandahåller vi skräddarsydda och miljövänliga järnvägslösningar med högsta kvalitet och utförande. För oss är hållbarhet och klimat en prioriterad fråga.

Ska vi rädda klimatet behövs fler hållbara järnvägstransporter

När vi skapar effektiva lösningar skapar vi också värde för våra kunder som kan vara speditörer, intermodala operatörer, industrier och traditionella järnvägsföretag. Utöver våra industrikunder erbjuder vi dragtjänster för persontrafik.

Vi har trafikverksamhet i Sverige, Norge, Danmark och den svensk-tyska godskorridoren (genom Danmark) med en växande inhemsk plattform i Tyskland.

En stor del av vår verksamhet ligger i Örebro där vi har vårt operativa center. Där styrs vår produktion och planering och vi svarar på frågor från våra kunder under dygnets alla timmar.

Miljövänlig lokflotta

Vi har en modern och miljövänlig lokflotta med 12 loktyper. Med vår unika lokflotta kan vi erbjuda hållbara godstransporter på järnväg som lämnar ett litet klimatavtryck. Våra kompetenta lokförare fraktar timmer, flis, insatsvaror och annat gods åt våra kunder runt om i Skandinavien och ut mot kontinenten.

Hector Rail i siffror

Vi har 18 000 avgångar per år vilket motsvarar 50 avgångar per dag

Vi kör 6 miljoner tågkm vilket motsvarar 150 varv runt jorden

Vi lever och jobbar runt om i Skandinavien och har 15 åkstationer från norr till söder

Vi har 80 lok i produktion och har en omsättning på 1,2 miljarder 

Följ oss