Hos Hector Rail får lokförare en välkomnande och säker arbetsplats

Hector Rail söker flera nya lokförare till Långsele, Timrå och Ånge. Sammanhållning, säkerhet och delaktighet präglar de tre åkstationerna, där bland annat den före detta elithockeyspelaren Anders Lindström leder arbetet.
– Jag ser mig mer som en coach än en chef, säger Anders Lindström.

Hector Rail:s åkstationer i Långsele, Timrå och Ånge är kända för sin sammanhållande och stöttande arbetsplatskultur. Nu ser personalen som arbetar där fram emot nya kollegor. För att möta den ökade efterfrågan på lokförare söker Hector Rail nio nya lokförare till de tre stationerna.
– Vi har världens bästa lokförare. De är otroligt duktiga och engagerade och tillsammans har vi skapat en jätterolig arbetsplats, säger Anders Lindström, lokförarchef i Timrå och Långsele.

Säkerhet och sammanhållning
Tillsammans med Daniel Persson, lokförarchef i Ånge, har Anders Lindström under sina två och ett halv år på Hector Rail skapat en arbetsplatskultur som bygger på delaktighet, respekt och säkerhet. Förarna på de tre stationerna har bland de lägsta olycksfrekvenserna i branschen. I Långsele har det gått cirka 500 dagar sedan den senaste incidenten. De andra tre stationerna ligger inte långt efter.
– Varje gång vi klarar 60 dagar utan problem bjuder vi på tårta. Säkerheten går först. Det är en inställning som vi ser till att belöna, säger Anders Lindström.

Hector Rail:s största uppdragsgivare på de tre stationerna är SCA Skog. Uppdragen är omväxlande och delvis utmanande, med bland annat radiokörning och manuell växling. Det är vid de momenten som olyckorna i branschen sker. Anders Lindströms motto för att lösa de tuffa uppgifterna är: en sak i taget. Och om något ändå skulle gå fel ser de andra i laget till att stötta.
– Förarna har en bra sammanhållning sinsemellan och pratar med varandra om de har varit med om något. Hos oss blir man en del av ett lag. Vi löser problemen tillsammans, har högt i tak och korta beslutsvägar. Man ska trivas på sin arbetsplats. Och ju bättre förutsättningar vi kan skapa för förarna, desto bättre resultat kan vi göra som grupp, säger Anders Lindström.

Ledarskapstil från elitcoachen
Även vid sidan av spåret har Anders Lindström varit drivande i att skapa aktiviteter. Som den golftävling där alla Hector Rails tolv åkstationer deltar, från Malmö i söder till Piteå i norr. Anders Lindström är själv passionerad golfare. Men sin ledarstil har han hämtat från ishockeyn. Under sin ungdom spelade han i både pojk- och juniorlandslaget och var en av spelarna i truppen när juniorkronorna utmanade USA om bronset i Toronto 1986.
– Curre Lindström var min tränare under de åren. Hans ledarskap har smittat av sig på mig. Han hade gåvan att få ut max av varje spelare och fick en att känna sig sedd. Det är något som jag har tagit med mig. Både jag och Daniel Persson i Ånge ser oss mer som coacher än som chefer, säger Anders Lindström.

Presskontakt
Natalja Kaganovitch
Kommunikationsansvarig /VD-assistent
natalja.kaganovitch@hectorrail.com
Vill du bli kund hos oss?
Kontakta oss för att diskutera en lösning för dina transportbehov.

Andra Nyheter

zv9glvio6s7lrgvt2bbi

Långsamhet skapar osäkerhet för godstågsoperatörerna – ”järnvägen kan spela en större roll i klimatomställningen”

Sverige delar EU:s högt ställda klimatmål och för att nå dem krävs…
xarbyu6nnejxgqwioog5

Hos Hector Rail får lokförare en välkomnande och säker arbetsplats

Hector Rail söker flera nya lokförare till Långsele, Timrå och Ånge. Sammanhållning,…