Återvändare ska stärka Hector Rail i Borlänge – söker lokförare

I mitten av mars återvände Sofia Grip till Hector Rail efter flera år med ledande befattningar hos branschkollegor. Som lokförarchef kommer hon att ansvara för att stärka godstågföretagets växande verksamhet i Borlänge och rekryteringen av nya lokförare till åkstationen.
– Det känns fantastiskt att vara tillbaka och få se hur mycket verksamheten har utvecklats sedan jag var här senast. Hector Rail är verkligen på gång och det ska bli väldigt roligt att bidra till den fortsatta resan, säger Sofia Grip.

Efter drygt fem år på andra företag inom branschen återvänder Sofia Grip till Hector Rail som lokförarchef på godstågsföretagets åkstation i Borlänge. En del saker är sig likt. Hector Rail är fortfarande en uppstickare inom branschen med en platt organisation där de anställda tillåts ta egna initiativ och styra sitt arbete i stor utsträckning. Andra saker har förändrats och utvecklats; när Sofia arbetade på Hector Rail som personalplanerare och lokförarchef under åren 2016–2018 var godstågföretaget betydligt mindre och hade inte samma möjligheter som idag.
– Det är häftigt att se hur fort det kan gå när man har ett bra erbjudande och tar hand om sin personal. Allting har blivit mycket större sedan jag var här senast, men jag är glad över att se att den entreprenörsanda som Hector Rail byggdes på finns kvar. Organisationen är fortfarande väldigt lyhörd och låter medarbetarna ha stort inflytande över sitt arbete, men idag finns det även en trygghet som kommer med att vara ett större företag, säger Sofia Grip och fortsätter:
– Jag är övertygad om att den friheten är en stor anledning till att det har gått så bra för Hector Rail och att de som jobbar här trivs så bra. Det är något som jag vill bevara och bygga vidare på när vi nu ska utveckla verksamheten i Borlänge.

Ska anställa ett flertal lokförare och växlare
Som nybliven lokförarchef i Borlänge kommer Sofia Grip att ha det yttersta ansvaret för att stärka organisationen och bemanningen på åkstationen. Under de senaste åren har Hector Rail:s kunder i regionen vuxit kraftigt, vilket har gjort att trycket på stationen har ökat och nu behöver personalstyrkan bli större. Hector Rail söker nya lokförare och växlare som ska utgå från Borlänge eller Gävle, men ha hela Sverige som arbetsplats. Lokförarna på Hector Rail har en varierad yrkesroll där fysiskt arbete och ansvar för växling kombineras med tågkörning.
– Det är viktigt att de som söker är bekväma med att ta ansvar och gärna tar egna initiativ. Samtidigt kommer man till en väldigt varm arbetsplats där vi som jobbar i Borlänge är som en familj där alla tar hand om varandra. Dessutom sitter Hector Rail:s produktionsplanerare i Borlänge så de som utgår härifrån har väldigt nära till de administrativa funktionerna inom bolaget, vilket skapar ytterligare möjligheter att påverka sin arbetssituation, säger Sofia Grip innan hon avslutar:
– På längre sikt finns det stora utvecklingsmöjligheter för den som visar framfötterna. Jämfört med andra företag som jag har varit på är Hector Rail väldigt duktiga på att ta vara på duktiga medarbetare och erbjuda dem karriärvägar inom organisationen.

Presskontakt
Natalja Kaganovitch
Kommunikationsansvarig /VD-assistent
natalja.kaganovitch@hectorrail.com
Vill du bli kund hos oss?
Kontakta oss för att diskutera en lösning för dina transportbehov.

Andra Nyheter

zv9glvio6s7lrgvt2bbi

Långsamhet skapar osäkerhet för godstågsoperatörerna – ”järnvägen kan spela en större roll i klimatomställningen”

Sverige delar EU:s högt ställda klimatmål och för att nå dem krävs…
xarbyu6nnejxgqwioog5

Hos Hector Rail får lokförare en välkomnande och säker arbetsplats

Hector Rail söker flera nya lokförare till Långsele, Timrå och Ånge. Sammanhållning,…