Hector Rail ingår samarbete med Snälltåget för nattåget till Berlin

Hector Rail kommer vara en del av Snälltågets storsatsning på nattåg till kontinenten för säsongen 2021. Snälltågets nya linje Stockholm – Malmö – Köpenhamn – Hamburg – Berlin kommer att vara det första nattåget som körs reguljärt mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet. Premiärtåget avgår den 27 mars 2021. Hector Rail kommer att köra tåget mellan Malmö och Padborg som ligger på gränsen mellan Danmark och Tyskland.

Det blir första gången ett nattåg kör från Sverige till Tyskland via Danmark i reguljärtrafik sedan 90-talet. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett sådant hållbart alternativ till resenärerna. Vi har kört nattåg till Berlin sedan 2012 och vi trorpå dess potential. Därför satsar vi på fler avgångar och en helt ny sträckning för Berlintåget 2021, säger CarlAdam Holmberg, Affärschef för Snälltåget.

Det känns mycket roligt att vara en del i denna satsning runt nattåg till Berlin, vi tror mycket på denna marknad framöver säger Anders Bellander, Marknadschef för Hector Rail.

Presskontakt
Natalja Kaganovitch
Kommunikationsansvarig /VD-assistent
natalja.kaganovitch@hectorrail.com
Vill du bli kund hos oss?
Kontakta oss för att diskutera en lösning för dina transportbehov.

Andra Nyheter

Hos Hector Rail får lokförare en välkomnande och säker arbetsplats

Hector Rail söker flera nya lokförare till Långsele, Timrå och Ånge. Sammanhållning,…

Så vill Hector Rails HR-chef hantera lokförarbristen – ”måste ta ett helhetsgrepp”

Åsa Nordström började som HR-chef på Hector Rail i augusti, men har…