Hector Rail blir samarbetspartnern när FlixTrain kommer till Sverige

Hector Rail blir bolagets samarbetspartner på den svenska tågmarknaden när tåg från FlixTrain börjar att rulla mellan Göteborg och Stockholm den 6 maj.

Sverige är först ut när tågbolaget expanderar utanför Tyskland och den svenska, privata tågoperatören Hector Rail blir deras första samarbetspartner. FlixTrains tåg kommer bland annat att utgå från Hector Rails nya åkstation i Sävenäs i Göteborg och bemannas med personal från Hector Rail, både lokförare och ombordspersonal.Det tyska tågbolaget FlixTrain startades 2018 och är en del av resebolaget FlixBus, som är en ledande aktör inom långdistansmobilitet. Nu har FlixTrain kommit till Sverige och gör sina första resor mellan Stockholm och Göteborg den 6 maj. Henrik Filipsson, som har arbetat i sex år på Hector Rail och är kundansvarig för FlixTrain, är mycket stolt över det nya samarbetet.
– Det känns väldigt kul att vi fått det här förtroendet och hela organisationen ser nu fram emot att komma igång. Vi arbetar både med godstågstransporter och persontåg, och har sett att marknaden för persontåg har växt sig starkare under de senaste åren; en utveckling vi gärna vill vara en del av. Både Hector Rail och FlixTrain är entreprenörsdrivna företag så det fanns en tydlig matchning mellan oss, säger Henrik Filipsson.

Ett nytt alternativ som ska passa fler
Hector Rail kommer att stå för lok och vagnar till tågen som kommer att hålla en topphastighet på nära 200 kilometer i timmen. Initialt är sträckan Göteborg – Stockholm aktuell, med stopp i Falköping, Skövde, Hallsberg och Södertälje, men det kan komma att öppnas upp för fler sträckor framöver.
– Vi ser väldigt positivt på framtiden tillsammans med FlixTrain och hoppas att samarbetet ska fördjupas. Att få ett till tågbolag på den svenska marknaden är en bra utveckling för järnvägen här, vilket vi gärna är med och bidrar till, säger Henrik Filipsson.

FlixBus nordiska vd, Peter Ahlgren, ser också positivt på det nya samarbetet.
– Hector Rail är en stabil och kunnig partner med en gedigen erfarenhet av järnvägstransporter. Att de även har erfarenhet av att köra passagerartrafik är en bonus. Med över 200 kunniga lokförare känner vi oss trygga i vårt val av partner, säger Peter Ahlgren och fortsätter:
– Vi ser ljust på framtiden och ser fram emot ett långvarigt partnerskap med Hector Rail, där vi lär och utvecklar varandra, samtidigt som vi skriver svensk tåghistoria, avslutar Peter Ahlgren.

Kontaktperson:
Anders Bellander, Marknadschef
+46 72 215 36 21
anders.bellander@hectorrail.com

Presskontakt
Natalja Kaganovitch
Kommunikationsansvarig /VD-assistent
natalja.kaganovitch@hectorrail.com
Vill du bli kund hos oss?
Kontakta oss för att diskutera en lösning för dina transportbehov.

Andra Nyheter

Hos Hector Rail får lokförare en välkomnande och säker arbetsplats

Hector Rail söker flera nya lokförare till Långsele, Timrå och Ånge. Sammanhållning,…

Så vill Hector Rails HR-chef hantera lokförarbristen – ”måste ta ett helhetsgrepp”

Åsa Nordström började som HR-chef på Hector Rail i augusti, men har…