Nytt transportavtal mellan Hector Rail AB och Södra Skogsägarna

Stockholm den 29 november 2019 – Hector Rail AB och Södra Skogsägarna ekonomisk förening har ingått ett nytt transportavtal för rundvirkestransporter. Uppdraget omfattar försörjning av Södra Skogsägarnas massabruk och sågverk i Sverige. Avtalet träder i kraft i december 2020 och avtalsperioden är på 5 år.

 

-Vi är mycket glada och stolta över det förtroendet vi fått av Södra Skogsägarna säger Anders Bellander, Försäljningsdirektör på Hector Rail. Vi har under en lång tid skaffat oss en gedigen kunskap och erfarenhet av rundvirkestransporter och är numera marknadsledande av rundvirkestransporter i Skandinavien. Hector Rail ser järnvägstransporter som en väsentlig del av lösningen att sänka Sveriges klimatavtryck i allmänhet och minska utsläppen från transporter i synnerhet. Att flytta över godstransporter till järnväg är ett av de snabbaste och effektivaste sätten att sänka vår klimatpåverkan.

Vi strävar hela tiden efter att tillse en ökning av effektiva transporter på järnväg, vilket ligger i linje med Södras hållbarhetsmål, och vi ser fram emot samarbetet med Hector Rail, säger Thomas Frick, Logistikchef på Södra Skogsägarna.

Hector Rail är den ledande privatägda godsoperatören på järnväg i Skandinavien. Hector Rail erbjuder miljövänliga transporttjänster av tunga industriprodukter, råvaror, intermodal frakt och passagerare i Skandinavien och Europa. Hector Rail har årligen 17,000 tågavgångar och fraktar 4,8 Mdr nettotonkm gods och ersätter därmed motsvarande 400,000 semitrailers som kör Stockholm – Malmö. Hector Rail ägs av EQT och har en årsomsättning på ca 1 miljard SEK (2018). Läs mer på www.hectorrail.com

Presskontakt
Vill du bli kund hos oss?
Kontakta oss för att diskutera en lösning för dina transportbehov.

Andra Nyheter

zv9glvio6s7lrgvt2bbi

Långsamhet skapar osäkerhet för godstågsoperatörerna – ”järnvägen kan spela en större roll i klimatomställningen”

Sverige delar EU:s högt ställda klimatmål och för att nå dem krävs…
xarbyu6nnejxgqwioog5

Hos Hector Rail får lokförare en välkomnande och säker arbetsplats

Hector Rail söker flera nya lokförare till Långsele, Timrå och Ånge. Sammanhållning,…