Operativ support – Tekniskt driftstöd och trafiksäkerhetsberedskap

Hector Rail AB förstärker nu sin operativa organisation genom inrättande av en ny funktion; Tekniskt driftstöd & trafiksäkerhetsberedskap.

Hector Rail är ett privatägt järnvägsföretag som erbjuder tågtransporter till kunder såsom industri, speditörer och andra järnvägsoperatörer på den europeiska marknaden. Med utgångspunkt från en stark finansiell plattform och med hjälp av 380 medarbetare och 70 lok designar vi moderna, kreativa, kvalitativa och effektiva lösningar som skapar värde för våra kunder i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Vår ambition är att våra medarbetarens sammansättning ska präglas av mångfald.

Hector Rail AB förstärker nu sin operativa organisation genom inrättande av en ny funktion; Tekniskt driftstöd & trafiksäkerhetsberedskap.

Funktionen som kommer att bestå av sex personer, har till syfte att stötta operativ drift med både tekniskt och säkerhetsmässig kompetens. Detta är en unik chans att få vara med på en spännande resa där du har stora möjligheter att påverka företagets framtid genom att bidra till ökad stabilitet i den operativa driften och samtidigt utveckla medarbetarna i företaget? Tag chansen, läs vidare och ansök idag!

 

Din roll
Befattningen utgör en mycket viktig pusselbit i den operativa driften där din uppgift blir att stödja såväl operativ personal som operativ ledning i tekniska och säkerhetsmässiga frågor. Du blir också en länk mellan fordonsförvaltning och operativ drift. Erfarenheterna från ditt arbete blir en viktig del i att höja kompetensen såväl inom din egen grupp, utbildningsverksamheten samt bolaget som helhet.

I din roll ansvarar du för att ge teknisk support i fordonsfrågor samt fatta operativa beslut i relation till detta. Du ingår också i trafiksäkerhetsberedskapen där du dels är ett bollplank i säkerhetsfrågor, dels är säkerhetschefens förlängda arm. Det sistnämnda innebär att du fattar operativa beslut i relation till trafiksäkerheten. I ditt uppdrag ingår också initial ärendehantering i vårt ärendehanteringssystem; Synergi.

Din roll är både stöttande och beslutande och innebär att du ansvar för att hantera breda frågeställningar inom ett stort område. För att lyckas i rollen som driftstödjare/trafiksäkerhetsberedskap hos Hector Rail är det viktigt att du kan se sammanhang och sätta dig in i olika situationer och kunna se saker utifrån operativ synvinkel.

 

Din profil

Som person är du stabil och kan hantera stressade situationer på ett lugnande sätt. Du är nyfiken, bra på att lyssna och att beskriva dina tankegångar. Du är initiativrik och effektiv samt har ett strategiskt och analytiskt tänkande för att lösa uppkomna problem. Du har högt säkerhetsmedvetande och ett gott omdöme.

Du har högskole- eller annan eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenheter. Vidare ska du ha god erfarenhet från lokföraryrket, gärna som instruktionsförare. Erfarenhet från både gods- och persontrafik är meriterande.

Du behöver ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och du ska också kunna uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Förståelse för norska och danska i tal och skrift är också en förutsättning. Motsvarande för tyska är meriterande.

I och med att jobbet innebär ett stort ansvar gentemot kunder och medarbetare ser vi att du är flexibel och självgående med ett utvecklande företagstänk där du kommer med nya idéer. Det är också därför viktigt att du har en hög personlig integritet.

 

Varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 1 augusti 2023.

 

Placering

Då Hector Rails verksamhet är geografiskt spridd i Skandinavien finns möjlighet till lokal stationering i verksamheten.

 

Låter det som en utmaning du vill anta?

Välkommen med din ansökan!

Snabbfakta

Dela jobb:

Operativ support - Tekniskt driftstöd och trafiksäkerhetsberedskap

Operativ support – Tekniskt driftstöd och trafiksäkerhetsberedskap

Klicka eller dra filer till detta område för att ladda upp. Du kan ladda upp upp till 2 filer.
Max 5MB filstorlek
Klicka eller dra filer till detta område för att ladda upp. Du kan ladda upp upp till 2 filer.
Max 5MB filstorlek