Nu söker vi en CTO

Om Hector Rail
Hector Rail grundades 2004 och ägs sedan 2020 av Ancala European Infrastructure Fund II. Bolaget är Skandinaviens största privatägda tågoperatör för godstransporter och erbjuder tågtransporter till kunder inom industri, speditörer och andra järnvägsoperatörer på den europeiska marknaden. Med utgångspunkt från en stark finansiell plattform designar vi moderna, hållbara, kreativa, kvalitativa och effektiva lösningar som skapar värde för våra kunder.

Hector Rail kör systemtåg för godstransport samt dragtjänster för passagerartrafik och har en bred affärsportfölj med miljövänliga transporter och tjänster; tunga transporter med bland annat stål, malm, trä och sten, intermodala transporter och chartertåg för passagerartrafik samt dragtjänster, vagnar och växling. Hector Rail är ett modernt företag med effektiva processer och tekniska lösningar med medarbetare som har hög kompetens och ett starkt kundfokus. Hector Rail är en stark röst i järnvägsbranschen!
www.hectorrail.com

Om rollen

Vi söker nu dig som vill fortsätta driva Hector Rails digitala utveckling framåt. Som CTO ansvarar du för driva, utveckla verksamheten avseende IT. Det är av stor vikt att du själv har god teknisk kompetens och vilja att arbeta operativt. IT-avdelningen har ett viktigt uppdrag som stödfunktion till verksamheten, samt att stödja våra operativa och taktiska processer.

Du behöver trivas med att snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete. Vår CTO ska kunna knyta IT-funktionen tydligt till verksamhetsnytta och framför allt kunderna och användarnas behov. En viktig del av arbetet är att säkerställa en högkvalitativ leverans, säkerhet och support av befintlig IT-miljö och systemflora.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Driva IT-utvecklingen med leverantörer framåt
  • Driva och delta i utvecklingsprojekt för effektiv IT-användning & digital transformation i nära samarbete med verksamheten
  • Driva utvecklingen av vårt ERP-system och samla verksamhetens krav inför en dialog med leverantören
  • Nära samarbete med verksamhetschefer och övriga i organisationen

 

Din profil

Du har lätt att förstå användarens och kunders önskemål och kan omsätta dessa i tekniska lösningar. Du har arbetat med IT-förvaltning och är van vid att jobba uteslutande i en molnmiljö.

Du besitter mycket goda kunskaper inom Microsoft, Office 365 och har mycket god förståelse för backup-hantering och kris/attack-hantering med kunskap inom säkerhet; om processer, rutiner och vad som fungerar bra och mindre bra. Du har minst 5 års erfarenhet som specialist och erfarenhet av rollen som CTO.

Som person älskar du IT-teknik och har en bred kunskap därinom. Du har arbetat med förhandling och upphandling samt med analyser, implementering och uppföljning av IT-produkter och -tjänster. Du har erfarenhet av utveckling och implementering av system. Det är även meriterande om du är van att driva projekt och vet vad som krävs för att lyckas.

Vi söker dig som är kommunikativ och ser fördelarna med att samarbeta för att nå resultat. Du har ett prestigelöst arbetssätt. Vi tror att du har en akademisk bakgrund med inriktning på data-och/eller systemvetenskap. Du är flytande på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbetat inom järnväg eller inom transportnäringen.

Som CTO rapporterar du till Chef Verksamhetsutveckling.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Danderyd och vi tillämpar en hybrid arbetsmodell.

Snabbfakta

Dela jobb:

CTO

Nu söker vi en CTO

Klicka eller dra filer till detta område för att ladda upp. Du kan ladda upp upp till 2 filer.
Max 5MB filstorlek
Klicka eller dra filer till detta område för att ladda upp. Du kan ladda upp upp till 2 filer.
Max 5MB filstorlek