Lokförarchef till Borlänge

Skandinaviens ledande oberoende operatör söker nu en Lokförarchef till Borlänge som vill vara med att leda och utveckla medarbetarna och vår organisation.

 Hector Rail grundades 2004 och ägs sedan 2020 av Ancala European Infrastructure Fund II. Bolaget är Skandinaviens största privatägda tågoperatör för godstransporter och erbjuder tågtransporter till kunder inom industri, speditörer och andra järnvägsoperatörer på den europeiska marknaden. Med utgångspunkt från en stark finansiell plattform designar vi moderna, hållbara, kreativa, kvalitativa och effektiva lösningar som skapar värde för våra kunder. Hector Rail kör systemtåg för godstransport samt dragtjänster för passagerartrafik och har en bred affärsportfölj med miljövänliga transporter och tjänster; tunga transporter med bland annat stål, malm, trä och sten, intermodala transporter och chartertåg för passagerartrafik samt dragtjänster, vagnar och växling. Hector Rail är ett modernt företag med effektiva processer och tekniska lösningar med medarbetare som har hög kompetens och ett starkt kundfokus. Hector Rail är en stark röst i järnvägsbranschen!

 

Hector Rail är ett företag i kraftig tillväxt med starka ägare. Vi erbjuder en plats bland engagerade kollegor i en kultur som präglas av ett högt ansvarstagande, innovativa lösningar och kundfokus.

 

Om tjänsten

I rollen som lokförarchef ansvarar du huvudsakligen för en personalgrupp som bemannar de godståg som Hector Rail kör åt sina kunder. Idag består teamet av ca 30 Lokförare eller Växlare och då vi växer ytterligare rekryterar vi fortlöpande. Det finns en stor potential för tillväxt inom regionen och rätt person kommer att få möjlighet att växa inom Hector Rail.

Hector Rails medarbetare är säkerhetsmedvetna, engagerade, tar stort eget ansvar för sitt arbete och jobbar hårt för att ge den bästa servicen till våra kunder. Som lokförarchef har du budget- och personalansvar och ditt uppdrag är att skapa de bästa förutsättningarna för dina medarbetare i deras arbete. Tillsammans med Hector Rails planeringsavdelning samordnar du personalbehovet och ansvarar för rekrytering och kompetensutveckling inom ditt ansvarsområde. Du ansvarar också för Hector Rails depå i Borlänge. Borlänge har ett viktigt uppdrag och rollen är omväxlande med många interna och externa kontaktytor, vilket också innebär mycket stora möjligheter att påverka och bidra till att utveckla verksamheten. Du kommer att ha ett nära samarbete med fackliga parter och skyddsombud.

Du kommer att rapportera till chefen för avdelning Drift.

 

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet som vi bedömer likvärdig gärna med erfarenhet från järnväg/logistik. Du har dokumenterat god ledarerfarenhet med minst 3 års erfarenhet.

Ditt ledarskap återspeglas av öppenhet, flexibilitet och en förmåga att skapa engagemang. För att lyckas i rollen bedömer vi att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta med andra. Du har också förmågan att se samband mellan olika delar i en produktion.

Du är duktig på att leda, fördela och följa upp arbetet. Du är orädd och har en ödmjuk inställning. Det är helt avgörande att du trivs i en chefsroll och vill utvecklas som ledare.

Utmärkta kunskaper i svenska i både tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.

 

 

 

 

 

 

 

Snabbfakta

Dela jobb:

Lokförarchef till Borlänge

Lokförarchef till Borlänge

Klicka eller dra filer till detta område för att ladda upp. Du kan ladda upp upp till 2 filer.
Max 5MB filstorlek
Klicka eller dra filer till detta område för att ladda upp. Du kan ladda upp upp till 2 filer.
Max 5MB filstorlek