Hector Rail ingår samarbete med Snälltåget för nattåget till Berlin

Hector Rail kommer vara en del av Snälltågets storsatsning på nattåg till kontinenten för säsongen 2021. Snälltågets nya linje Stockholm – Malmö – Köpenhamn – Hamburg – Berlin kommer att vara det första nattåget som körs reguljärt mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet. Premiärtåget avgår den 27 mars 2021. Hector Rail kommer att köra tåget mellan Malmö och Padborg som ligger på gränsen mellan Danmark och Tyskland.

  • Det blir första gången ett nattåg kör från Sverige till Tyskland via Danmark i reguljärtrafik sedan 90-talet. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett sådant hållbart alternativ till resenärerna. Vi har kört nattåg till Berlin sedan 2012 och vi tror på dess potential. Därför satsar vi på fler avgångar och en helt ny sträckning för Berlintåget 2021, säger Carl Adam Holmberg, Affärschef för Snälltåget. 
  • Det känns mycket roligt att vara en del i denna satsning runt nattåg till Berlin, vi tror mycket på denna marknad framöver säger Anders Bellander, Marknadschef för Hector Rail
German